ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ Α’ ΦΑΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων της Α φάσης θα γίνονται από την Πέμπτη 19-09-2024 μέχρι και την Τρίτη 24-09-2024 (ώρες κοινού για εγγραφές, 14:00-18:00). Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να εισέλθουν στο πληροφοριακό σύστημα της ιστοσελίδας: https://diek.it.minedu.gov.gr/site/login απαραιτήτως εντός της προθεσμίας που είναι κρίσιμη, για να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους, εφόσον δεν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών. Αν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών, οι επιτυχόντες μπορούν είτε να τα “ανεβάσουν” για έλεγχο από τη ΣΑΕΚ μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής, είτε να τα στείλουν στη ΣΑΕΚ μέσω email, είτε να τα καταθέσουν διά ζώσης στη Σ.Α.Ε.Κ. επιτυχίας τους.

ΌΣΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ. ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΣΑΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

Στην περίπτωση κατά την οποία, εγγεγραμμένος μέσω της διαδικασίας του παράλληλου μηχανογραφικού επιλέχθηκε μέσω της τρέχουσας διαδικασίας και επιθυμεί την φοίτησή του σε νέα ειδικότητα, θα πρέπει να υποβάλλει -στη Σ.Α.Ε.Κ. που είχε αρχικά εγγραφεί- υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί τη διαγραφή του ΕΝΤΟΣ της προκαθορισμένης προθεσμίας εγγραφών της Α’ φάσης.

Όσοι επιτυχόντες ενημερωθούν από το σύστημα κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους ότι απαιτείται υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, θα πρέπει ΕΝΤΟΣ της ίδιας προθεσμίας να προσκομίσουν -με οποιονδήποτε από τους 3 παραπάνω τρόπους (κατά προτίμηση ηλεκτρονικά)- όσα δικαιολογητικά ζητηθούν από τα παρακάτω:

  1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους
  2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ)
  3. Πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ
  4. Πρόσφατη βεβαίωση ΑΦΜ
  5. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια)

Επισημαίνεται ότι ακόμα και σε περιπτώσεις ανάρτησης αρχείων δικαιολογητικών, το σύστημα δεν κάνει αυτόματο διοικητικό έλεγχο επ’ αυτών. Ο έλεγχος της ορθότητας των δικαιολογητικών και της τελικής μοριοδότησης θα γίνει από τις Σ.Α.Ε.Κ. επιτυχίας.

Οι επιτυχόντες, εφόσον επιλέξουν να κάνουν την εγγραφή τους με φυσική παρουσία στη Σ.Α.Ε.Κ. επιτυχίας τους, υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του επιτυχόντα μπορούν να κατατεθούν από εκπρόσωπο με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες εγγραφής. Δώστε προσοχή στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1, σχετικά με τα Δικαιολογητικά Κοινωνικών Κριτηρίων. Επισυνάπτεται η Αίτηση Εγγραφής. Για να την κατεβάσετε πατήστε εδώ:

Οδηγίες-Εγγραφής-2024-2025