Mε πρωτοφανή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του1st Blockchain Conference. Με κεντρικό του σύνθημα “Unlocking Blockchain”, το 1st Blockchain Conference επιδίωξε να ξεκλειδώσει τις τεχνολογίες του μέλλοντος, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της κρυπτογράφησης.
Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων επαγγελματιών, ερευνητών και φοιτητών το πρώτο δια ζώσης συνέδριο για τις τεχνολογίες Blockchain στην Ελλάδα, το 1st Blockchain Conference, ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στο Grand Hotel Palace.
Το συνέδριο της Insurance Innovation αποτέλεσε μια ευκαιρία συνάντησης για περισσότερους από 240 λάτρεις της τεχνολογίας των ψηφιακών νομισμάτων και των NFTs που με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες και περιεκτικές ομιλίες των 18 ομιλητών. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις των αγορών αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή, ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώσεις με διεθνείς αλλά και Έλληνες experts. Παράλληλα, 1350 online συμμετέχοντες παρακολούθησαν μέσω live streaming τις εργασίες του συνεδρίου, σχολιάζοντας και θέτοντας ερωτήματα στους ομιλητές.
Η πλούσια ατζέντα του συνεδρίου, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων μεταξύ των οποίων το metaverse, τα smart contracts, το internet of things, το law tech, τα cyber attacks, το cyber security και το cyber insurance, με τις ομιλίες να έχουν έντονο το στοιχείο της αλληλεπίδρασης, αποτυπώνοντας τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων. Οι ομιλητές έδωσαν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με τις αναδυόμενες ευκαιρίες εξέλιξης και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν οι Blockchain τεχνολογίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Την έναρξη του συνεδρίου σήμανε ο κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάνοντας λόγο για τα καινοτόμα εργαλεία στα οποία επενδύει ο κρατικός μηχανισμός στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των συστημάτων δημόσιας διοίκησης.
Το συνέδριο χαιρέτισε επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε για το tricoin, το τρικαλινό κρυπτονόμισμα, το οποίο εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για τα Τρίκαλα, που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του ‘Ελλάδα2.0’, ενώ παράλληλα ο κ. Δρ. Νικόλαος Μπογονικολός, Πρόεδρος, Aratos Group & Συγγραφέας του βιβλίου “Η νέα οικονομία του Blockchain”, στον χαιρετισμό που απεύθυνε μίλησε για τις νέες οικονομικές προοπτικές που φέρνει η ανάπτυξη των τεχνολογιών Blockchain.
Επιπλέον, στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, φιλοξενήθηκαν δύο διεθνείς ομιλητές, οι οποίοι μετέφεραν σ τους σύνεδρους τις τελευταίες τάσεις στον τομέα του Blockchain, κάνοντας τις εκτιμήσεις τους για την αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογιών της κρυπτογράφησης τα επόμενα χρόνια . Ο κ. JorgeSebastiao, Project Advisor, Co-Founder Global Blockchain Organization Co-Founder EcoX, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε εταιρείες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών,όπωςηHUAWEI, αναφέρθηκε στις νέες ισορροπίες που διαμορφώνει η ανάπτυξη των τεχνολογιών Blockchain, ενώ ο κ.Rezza Valdo Maspaitella, President & CEO,VALDO Inc.,ένας από τους leaders της χρηματοοικονομικής αγοράς της Ινδονησίας, εξήγησε πώς οι τεχνολογίες Blockchain αξιοποιούνται και συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της οικονομίας της Ινδονησίας.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Οικονομικός Αναλυτής και Δημοσιογράφος του Euro2day,κ. Βασίλης Παζόπουλος, κάνοντας λόγο για την επανάσταση του Bitcoin και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του, οι κ.κ. Μιχάλης Μίγγος και Παναγιώτης Πιέρρος από την εταιρεία TIC TAC Data Recovery & Cyber Security, αναπτύσσοντας στην ομιλία τους το ζήτημα των online απατών και της ασφάλειας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs και ο κ. Μανώλης Χρυσοστάλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της New Co,αναφερόμενος στην αποτελεσματική αξιοποίηση τωνBlockchain τεχνολογιών και του Internet of Things.
Οι προοπτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης στην τεχνολογία Blockchain στην Ελλάδα
Στην ειδική ενότητα του συνεδρίου Blockchain in Education, ο κ. Δημήτρης Ε. Κυριακός, Διευθυντής Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω, παρουσίασε την κοινοπραξία Chaise Blockchain,μια Διατομεακή Συνεργασία Δεξιοτήτων, η οποία απαντά στην αυξανόμενη ζήτηση για την εκπαίδευση πάνω στο Βlockchain και τις δεξιότητες τεχνολογιών κατανεμημένου καθολικού (DLT) σε όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε ο κ. Κυριακός, βασική αποστολή του έργου CHAISE είναι να αναπτύξει μια στρατηγική προσέγγιση για την εξέλιξη των δεξιοτήτων Blockchain σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και να προσφέρει μελλοντικά σχετικά προγράμματα κατάρτισης, ανταποκρινόμενο στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες απασχόλησης Ευρωπαϊκού Εργατικού Δυναμικού στον τομέα του Blockchain.
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου ήταν η κα Χριστιάνα Αριστείδου, Technology Lawyer, President of Technology Committee of the Cyprus Bar Association, ο κ. Γιάννης Ρουσόπουλος, Research Fellow and Special Advisor, BA Political Science and History, MSc International and European Economics, ο κ. Απόστολος Τσικούρας, μέλος της διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Κρυπτονομισμάτων (Greek Cryptocurrency Community) και η κα Μαρία Αφροδίτη Πάτση, Development & Innovation Director NFT Agency.
O κ. Γιώργος Δεληγιαννίδης, Business Development Manager του Blockchain Factory, μας σύστησε την 1η θερμοκοιτίδα Blockchain στη Θεσσαλονίκη. Το Blockchain Factory, είναι μέρος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Blockchain Οpen Tech, η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία ακτιβιστών της τεχνολογίας. Όπως τόνισε στο λόγο του ο κ. Δεληγιαννίδης, πρόκειται για το πρώτο αστικού τύπου οικοσύστημα τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο στεγαζόμενο σε έναν πρωτοποριακό χώρο με εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων, workshops και ατομικές θέσεις εργασίας, συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης στην ανατολική Μεσόγειο.
For English press here: